Drengen der aldrig var bange

En lydkraftig fortælling for 4 -8 årige 

 

Lyt
Der er altid mere at høre
Åbn ørene
Luk øjnene

Måske kan du høre dit hjerte banke
Måske kan du høre at du trækker vejret
Måske kan du høre noget der gror
En dreng
Et træ
Vinden suser i bladene
Og der er titusinde træer
En kæmpe skov

Måske kan du høre mørket derinde

INDDRAGENDE FORTÆLLETEATER

Lotus elsker lyde. Med levende og legende skuespil, og inddragelse af publikums stemmer, fortæller hun et eventyr for ører, øjne og fantasi. En lille rødkindet fyr vover sig ud på en livsfarlig mission for at redde sin bedste ven. Han er ikke bange for noget. Og det er i grunden underligt, for der er så meget man kan være bange for… Ikke?

Drengen der aldrig var bange er en magisk fortælling om frygt, mod og venskab. Og om de lyde som findes indeni og omkring os. Under sikker guidning af performer og fortæller Lotus Lykke Skov, medvirker publikum i skabelsen af den store levende skov, det dybe og ukendte mørke, og af fortællingens figurer. Med fortælleteatrets kraftfulde virkemidler – kroppen, stemmen og nærværende skuespil – åbnes en sprække til eventyrets verden, hvor alt kan ske. 

KUNSTEN AT LYTTE

Når vi lytter, åbner verden sig. Det usynlige bliver mærkbart, og vi oplever mere intenst. Små børn er eksperter i at lytte og at udtrykke sig spontant. I forestillingen lukker vi øjnene og lytter sammen. Lydbilleder opstår i fantasien, deles i rummet og giver fortællingen liv. Lytningen er en vej ind til eventyrets store følelser, som kommer helt tæt på: kærligheden mellem en dreng og en ko, sorgen over en forsvunden ven, modet til at gå ind i det ukendte, en barnlig og naiv frygtløshed – og i sidste ende erkendelsen af at verden kan være farlig, og at vi har brug for både mod, viden og urkraft. Skabt under Coronakrisen med Covid-19 restriktioner som benspænd, er forestillingen blevet til i et ønske om at bruge lytning og lyd til at forbinde sig på afstand. 

ISCENESÆTTELSE

Drengen der aldrig var bange kan spille i alle slags rum dér hvor børnene er: i børnehaver, på skoler, biblioteker, kulturhuse, kirker mv. Forestillingens enkle scenografi er nem at stille op, og kræver hverken strøm eller mørklægning – for det er netop intentionen at den poetiske iscenesættelse af eventyret først og fremmest foregår i vores egen fantasi. 

Efter forestillingen får publikum tid til at tegne deres eget indre billede fra fortællingen bag på et smukt postkort, som kommer med hjem. 

Forestillingen er blevet til med støtte fra Spar Nord Fonden og Nordea Fonden, og er refusionsgodkendt af Statens Kunstfond

ANBEFALINGER

”Det er (…) ene og alene Skov, som bærer forestillingen. Det gør hun via sin mundtlige fortælling, sine gestikulerende og mimiske bevægelser, sine lyde, og ikke mindst sin evne til at inddrage publikum i skabelsen af et både fælles og individuelt lydunivers. (…) Drengen der aldrig var bange har på den måde nogle ganske særlige og sjældne kvaliteter; opmærksomheden på, og skabelsen af lyd – sammen og hver for sig.” 

– Anmeldelse af Børneteateravisen af Kirsten Dahl

 

”Børnene er helt med og fanget af lydene og af Lotus’ person. Ofte bruger man remedier og ting når man fortæller en historie, men her skal de bruge deres fantasi, og de får hver deres unikke oplevelse”

– Søs, pædagog i Børnehuset Malmøgade

 

”En god, uhyggelig historie” – Vilma, 4 år

 

”Lotus leverer fortællingen med autoritet, intensitet og nærvær, og med sans for timing og præcision i sit udtryk. Gennem hele forestillingen har hun kontakt og er i dialog med publikum, ikke mindst ved hjælp af de lydlandskaber, der udgør en væsentlig del af forestillingen.” 

– Bjarne Sandborg, teaterleder, instruktør og dukkefører

FAKTA
Frit efter eventyret “Drengen der aldrig var bange” af Alfred Smedberg

Aldersgruppe: 4-8 år
Antal publikummer: max. 60
Varighed:
35 min + 10 min hvor publikum tegner deres oplevelse
Krav til opsætning: 4×3 meter spilleplads, ingen krav om mørklægning eller strøm – men spiller helst i et aflukket rum uden støj
Idé og manuskript: Lotus Lykke Skov
Kunstnerisk konsulent: Katrine Faber
Scenografi og kostume: Amanda Axelsen Siggard
Medvirkende: Lotus Lykke Skov
Foto: Martin Dam Kristensen
Illustration og grafik: Nanna Rosalia

Pris i 2023/24: 5200 kr ekskl. moms. 
25% rabat på 2. forestilling samme dag.
Forestillingen er refusionsgodkendt af Statens Kunstfond. Dvs. at skoler, biblioteker og daginstitutioner kan søge om at få 50% af prisen refunderet. Kontakt DraumVærk for mere info. 
Turné 
i marts og oktober 2022 og i foråret 2023. Ring eller skriv for ledige datoer. 

Booking, tilbud og mere info: mail@draumvaerk.dk / tlf +45 60194909