Mit Barndomsalfabet

KIMONO
Måske er det min barnepige jeg får den af. Måske passer hun mig fordi mor skal ud at se på en mand som ikke er min far. Måske bliver mor og far aldrig venner, måske er jeg lidt bange og temmelig smuk i min nye kimono. Den er rød og hvid og blå med mønstre. Den er god at gemme sig i, og måske, hvis jeg gemmer mig grundigt, vil den tage mig med til Japan, som vistnok er der hvor min barnepige kommer fra. Måske findes der andre verdener?

I 2022/23 færdiggør DraumVærk en poetisk kakofoni: 29 glimt af de stærkeste sansninger fra en barndom, iscenesat i mørke.  

Gennem en velkendt og stram struktur – alfabetet fra fra A-Å – tager performeren Lotus os med på en poetisk rejse ind i et bælgmørkt erindringskammer, til de stærkeste sansninger fra sin egen barndom. Som en flok legende, voksne børn, møder vi mørket, hinanden og den stærke, personlige fortælling med åbne sanser. En stærkt inddragende og intim oplevelse, som hylder fællesskabet, poesien og den sansende krop.

Forestillingen gennemgik første udviklingsfase i 2018 som kurateret visning på Museum Ovartachi. 

Den planlagte premiere i Aarhus Festuge 2021 er udskudt pga Covid-19 restriktionerne. Forventet premiere i foråret 2023

Forestillingen er støttet af Aarhus Kommunes Kulturudviklingspuljen

Publikumsfeedback

”Foruroligende. Nærværende. Personligt. Mørkets og lysets samspil fungerede vildt godt, detaljerne i ansigter, skygger som blev tydeligere, og den mærkværdige ro som mørket gav, var rørende. Fællesskab og fysisk kontakt med de andre publikummer var på en gang skræmmende og fantastisk.”

 

“Minder som jeg har glemt, dukker op”

 

 “Poetisk og legende. Som en drøm.
Sjældent man oplever mørket så intenst.”

 

– Fra teatvisninger som kurateret performance i regi af sanselaboratoriet SenseScapes, på Museum Ovartaci i 2018